Author Archives: Blerti Koka

Investimi zviceran prej 1 milion frangash mundëson cilësi në kujdesin shëndetësor parësor në Lushnje

Një bashkëpunim midis Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim (SDC) dhe Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale bënë të mundur rinovimin e poliklinikës së specialiteteve dhe dy qendrave shëndetësore Për më shumë se 180,000 banorë në Lushnje poliklinika dhe dy qendrat shëndetësore të rinovuara ofrojnë tani standardet më të fundit ndërkombëtare në kujdesin shëndetësor parësor. Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes ...

Read More »

Kanceri i gjirit/ Zbulimi i hershëm, shpëton jetën

Dr.Henrik Zotaj Tetori është vendosur si muaji i ndërgjegjësimit për kancerin e gjirit në të gjithë botën, për të rritur vëmendjen dhe mbështetjen për sensibilizimin, zbulimin e hershëm, trajtimin si dhe kujdesin paliativ të kësaj sëmundjeje. Qëllimi është të rrisë ndërgjegjësimin në lidhje me parandalimin dhe zbulimin e hershëm të kancerit të gjirit te gratë dhe vajzat. Kjo sëmundje përbën ...

Read More »

Universiteti i Mjekësisë kërkon rikthimin e konkursit

Ndërsa dega e mjekësisë mbetet më e preferuara nga maturantët, universiteti i mjekësisë kërkon rikthimin e konkursit për t’u bërë pjesë e tij.  Sipas drejtuesve të universitetit, nuk mundet që të barazvlerësohet një 10-të e marrë në shkollat e kryeqytetit me një 10 të marrë në shkollat e tjera të vendit. “Kemi mbledhur të dhënat e vitit të fundit dhe ...

Read More »

NJOFTIM I RËNDËSISHËM NGA AKBPM: Bari “Ranitidinë” rrezik papastërtish kancerogjene

Njoftim në faqen zyrtare të AKBPM AKBPM njofton profesionistët e shëndetit dhe pacientët për një shtim efekti anësor të rëndësishëm në barin me lëndë aktive “Ranitidinë” Në faqen zyrtare të Administratës Amerikane për Barna dhe Ushqime (FDA-Food and Drug Administration) si dhe të Agjencisë Evropianë të Barnave (EMA- European Medicines Agency) është publikuar njoftimi lidhur me përmbajtjen e lëndës N-Nitrosodimetlamine (NDMA), ...

Read More »

Sot, Dita Botërore e Farmacistëve

Sot është Dita Botërore e Farmacistëve! Më datë 25 Shtator 2019, në kuadër të Ditës Botërore të Farmacistëve, Urdhri i Farmacistëve të Shqipërisë, pranë sheshit Skënderbej do të ofrojë falas për qytetarët shërbime si; matje tensioni, matja e peshës, tesit i glicemisë. Këto shërbime ofrohen në përputhje me neni 39 të ligjit 105/2014 “Për Barnat dhe Shërbimin Farmaceutik”. Ashtu sikurse ...

Read More »

Receta me rimbursim çdo 6 muaj

Popullsia e Shqipërisë, po përjeton një barrë sëmundjesh në rritje, për shkak të përfshirjes në procesin e plakjes dhe rënies së lindshmërisë. Diagnozat kardiovaskulare, tumorale dhe ato kronike e kanë renditur Shqipërinë vendin me barrën më të lartë të sëmundshmërisë në rajon për 2015, sipas të dhënave globale “health data”. Ndërkohë, pacientët kronikë shpesh herë janë ankuar për procedura burokratike ...

Read More »

Ankesat e qytetarëve tek Rama, kryesisht për shëndetësinë

Së fundmi, Kryeministri Edi Rama ka vendosur të publikojë komunikimet e drejtpërdrejta me qytetarët, përmes mesazheve, për zgjidhjen e problematikave të ndryshme. Ajo që vihet re është se këto problematika, lidhen kryesisht me sektorin e shëndetësisë. Duket se qytetarët po kërkojnë ndërhyrjen e drejtpërdrejtë të Kryeministrit (si duket) e vetmja rrugë për të gjetur zgjidhje. Në mesazhin drejtuar kryeministrit Rama, drejtuesit e ...

Read More »

Nis gangrena e PPP në shëndetësi, qeveria i pagoi sterilizimit 3.6 milionë euro, ose 28% më shumë se plani më 2018

  Muaj më parë një shkresë absurde mbërriti në spitalet e vendit ku kërkohej të limitoheshin operacionet për shkak të kostove që krijonte koncesioni i sterilizimit të sallave. Sipas burimeve zyrtare nga Fondi i Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor shpenzimet për shërbimet e sterilizimit të personalizuar të pajisjeve kirurgjikale të kryera nga partneriteti publik-privat (PPP) ishin 2 miliardë lekë ...

Read More »

Shqipëria e fundit në Europë për shpenzimet e shëndetësisë

Shqipëria renditet e fundit në Europë dhe rajon për shpenzimet publike që akordon për sektorin e shëndetësisë në raport me PBB-në, madje më një diferencë shumë të thellë në raport me mesataren e vendeve të BE-së dhe dy herë më pak se Rajoni. Sipas të dhënave të Eurostat shpenzimet mesatare të vendeve të BE-së për sektorin e shëndetësisë arritën në ...

Read More »

Instituti i Shëndetit Publik, (dë)shton informacionet për vetëvrasjet

10 shtatori është Dita Botërore e Parandalimit të Vetëvrasjes. Kjo do të thotë, që kudo në botë, shëndeti publik i kushton një rëndësi mjaft të madhe kësaj çështje, duke u ndalur posaçërisht në fushata sensibilizuese, informuese apo forma të tjera komunikimi direkt apo indirekt me qytetarët. Sigurisht, ky do të ishte misioni i një Institucioni  serioz, publik, seriozisht të angazhuar ...

Read More »
Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu