A B C Ç D Dh E Ë F G Gj H I J K L Ll M N Nj O P Q R Rr S SH T Th U V X Xh Y Z Zh

Si po keqmenaxhohen paratë e ilaçeve të sëmundjeve të rënda

Denisa Canameti Jo çdokujt i kujtohet protesta që shoqata Together for life ka bërë për fëmijët me sëmundje të rënda, përballë shërbimit të Pediatrisë, në vitin 2016. https://shendeti.com.al/dua-te-jetoj-femijet-me-leucemi-ne-lufte-me-jeten-shteti-i-braktis/ https://shendeti.com.al/skandali-onkohematologjia-klinikisht-e-vdekur-familjaret-paguajme-miliona-leke-per-nje-kimio/ “Thirr për fëmijët me kancer” u organizua në bashkëpunim me prindërit, me qëllim ushtrimin e presionit për sigurimin e medikamenteve për fëmijët e sëmurë me kancer, sipas legjislacionit në fuqi. https://shendeti.com.al/familjaret-kemi-frike-te-denoncojme-mungesat-e-ilaceve-bardhi-mjekimi-e-drejte-ligjore/ ...

Read More »

Gara për shef shërbimi, shkeljet pikë për pikë dhe rastet në gjykatë

Denisa Canameti Gara për shef shërbimi në QSUT po shoqërohet me shumë konflikte (pa thonjza). Kriteret e vendosura dhe të bëra publike për të gjithë kandidatët u kontestuan që në fillim të procesit. Fillimisht ishte pretendimi se kriteri për kohëzgjatjen e punës si pedagog është përjashtues veçanërisht për shërbimet e vogla, ku shumë kandidatë do të konkuronin me vetveten. Kujtojmë ...

Read More »

Autizmi, shifra alarmante, kosto e lartë e trajtimit dhe të (pa) vërtetat e teorive të vaksinave

Bisedoi: Denisa Canameti Referuar shifrave të publikuara nga Instituti i Shëndetit Publik në 2017-n autizmi është vlerësuar se prek 1 në 68 fëmijë dhe 1 në 42 djem. Djemtë kanë 5 herë më shumë të ngjarë të kenë autizëm krahasuar me vajzat. Në botë vlerësohet se 35% e të rriturve (19-23 vjeç) me autizëm, nuk kanë marrë arsim universitar dhe ...

Read More »

Portali ngatërron keq infermierët

  Portali “Infermierë për Shqipërinë” ka krijuar një situatë krej të ngatërruar për infermierët aplikantë. Të gjithë ata që dëshirojnë të punësohen në sistemin publik, në profesionin e infermierit, është kjo platformë: Aplikoni dhe vini veten në provë. Aktualisht, infermierët kanë kaluar fazën e parë, atë të ngarkimit të dokumentacionit në portal. Aplikimi është kryer për vendet e lira në ...

Read More »

Vlerat e cilësisë së ajrit në Shqipëri, Jo reale. 7 stacione monitorimi, të pa akredituara, të pakalibruara

    Denisa Canameti Instituti i Shëndetit Publik dhe Agjensia Kombëtare e Mjedisit, janë dy institucione që shpesh herë konfuzojnë opinionin publik për përgjegjësitë që kanë lidhur me çështjet e mjedisit. “Kjo është përgjegjësi e ISHP-së”, thotë AKM sa herë që “gjendet ngushtë” dhe e anasjellta. Megjithatë diçka mund të thuhet me siguri: As ISHP dhe as AKM e as ...

Read More »

Kompania fantazmë e mbetjeve spitalore; fiton tendera, por nuk i gjenden zyrat

“Eco Medica” është njëra prej kompanive ekzistuese që rezulton e licencuar për të asgjësuar mbetjet spitalore, por që ekziston vetëm në letra dhe nuk gjendet asnjë vend konkret ku trajtohen mbetjet e rrezikshme. Sipas një shkrese të dorëzuar në Prokurori nga Inspektoriati Shtetëror Shëndetësor , kompania nuk ekziston sipas lejes mjedisore që ajo ka marrë dhe sipas të cilës fiton ...

Read More »

Festa Mjeshtri: Realiteti vret ëndrrat e grave

Bisedoi: Denisa Canameti Festa Mjeshtri është pjesë e Administratës së Shëndetit Publik në Bulqizë prej 4 vitesh. Ka mbaruar studimet e larta për Infermieri dhe njihet si një person tepër aktiv e kontribuues në komunitetin ku jeton dhe ushtron profesionin e saj. Festa është vlerësuar me çmime të ndryshme në aktivitete promocionale, si: çmimi i parë nga Projekti “Health for ...

Read More »

Dr. Alfred Nona: Ja pse të rinjtë po vdesin para prindërve

Emanuel Smaka Sëmundshmëria tek të rinjtë është rritur, veçanërisht prekja nga sëmundjet e zemrës. Sipas Institutit Ndërkombëtar për Vlerësim dhe Matje të Shëndetit, vlerësohet se për çdo 100 vdekje në Shqipëri, 58 shkaktohen si pasojë e sëmundjeve kardiovaskulare. Kardiologu Alfred Nona në një intervistë për “Shëndet plus” tregon se shkaktarët kryesor të sëmundjeve kardiovaskulare në moshë të re mbeten: abuzimi me duhanin, ...

Read More »

Kultura organizative në epokën e re të kujdesit shëndetësor

Rudina Degjoni Kultura organizative është një terren i ndërlikuar dhe i kontestuar në shëndetësi. Një kulturë e angazhimit dhe e llogaridhënies është thelbësore për sistemin shëndetësor, që të ketë sukses në epokën e re të menaxhimit të shëndetit të popullatës. Kultura organizative mundëson dhe edukon sjelljet, qëndrimet, veprimet dhe investimet e reja që kërkohen për të “lundruar në ndryshimet” që ...

Read More »

Pajisjet ekzaminuese dhe citostatikët, sfida për trajtimin e fëmijëve me tumore

Bisedoi: Emanuel Smaka “Onkohematologjia në përgjithësi e ajo pediatrike në veçanti vazhdojnë të mbeten në mbarë botën një sfidë qoftë për botën shkencore, ashtu edhe për praktikën klinike”, tregon Anila Godo aktualisht shefe e shërbimit të onko-hematologjisë pediatrike në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza”. Sipas Godos, mbulimi me medikamente në masën 100% dhe të shtrirë në të gjithë periudhën e ...

Read More »
Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu