Renditja e sistemeve shëndetësore sipas OBSH-së

Performanca e sistemeve shëndetësore ka qenë një shqetësim i madh i hartuesve të politikave për shumë vite. Shumë vende kanë hartuar/implementuar kohët e fundit reforma në sektorin e shëndetësisë me qëllim të qartë: “përmirësimin e performancës”. Ekziston një literaturë e gjerë mbi reformat e sektorit të shëndetësisë dhe janë shfaqur debate mbi mënyrën më të mirë për të matur performancën në mënyrë që të vlerësohet ndikimi i reformave. Matja e performancës kërkon një kornizë eksplicite që përcakton qëllimet e një sistemi shëndetësor ndaj të cilit mund të gjykohet rezultati dhe performanca sasiore.

OBSH publikoi një renditje të sistemeve të kujdesit shëndetësor në 190 shtete, është pak e vjetër, por duhet të besohet sepse është bërë nga OBSH:

1 France

2 Italy

3 San Marino

4 Andorra

5 Malta

6 Singapore

7 Spain

8 Oman

9 Austria

10 Japan

11 Norway

12 Portugal

13 Monaco

14 Greece

15 Iceland

16 Luxembourg

17 Netherlands

18 United Kingdom

19 Ireland

20 Switzerland

21 Belgium

22 Colombia

23 Sweden

24 Cyprus

25 Germany

26 Saudi Arabia

27 United Arab Emirates

28 Israel

29 Morocco

30 Canada

31 Finland

32 Australia

33 Chile

34 Denmark

35 Dominica

36 Costa Rica

37 USA

38 Slovenia

39 Cuba

40 Brunei

41 New Zealand

42 Bahrain

43 Croatia

44 Qatar

45 Kuwait

46 Barbados

47 Thailand

48 Czech Republic

49 Malaysia

50 Poland

51 Dominican Republic

52 Tunisia

53 Jamaica

54 Venezuela

55 Albania

56 Seychelles

57 Paraguay

58 South Korea

59 Senegal

60 Philippines

61 Mexico

62 Slovakia

63 Egypt

64 Kazakhstan

65 Uruguay

66 Hungary

67 Trinidad and Tobago

68 Saint Lucia

69 Belize

70 Turkey

71 Nicaragua

72 Belarus

73 Lithuania

74 Saint Vincent and the Grenadines

75 Argentina

76 Sri Lanka

77 Estonia

78 Guatemala

79 Ukraine

80 Solomon Islands

81 Algeria

82 Palau

83 Jordan

84 Mauritius

85 Grenada

86 Antigua and Barbuda

87 Libya 88 Bangladesh

89 Macedonia

90 Bosnia-Herzegovina

91 Lebanon

92 Indonesia

93 Iran

94 Bahamas

95 Panama

96 Fiji

97 Benin

98 Nauru

99 Romania

100 Saint Kitts and Nevis

101 Moldova

102 Bulgaria

103 Iraq

104 Armenia

105 Latvia

106 Serbia

107 Cook Islands

108 Syria

109 Azerbaijan

110 Suriname

111 Ecuador

112 India

Read more at: https://forum.facmedicine.com/threads/whos-ranking-of-healthcare-systems-in-all-countries.36936/?fbclid=IwAR2_PrQpWG4Ifft3iGstctppXMT_SphCQJ1NpbmytBsE852FW2zxcue2-48

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu